هزار باده ناخورده در رگ تاک است
نفیسه رسولی، بنیانگذار موسسه خیریه تاک:
تمامی متخصصان ما اعم از گفتار درمانگر، رفتار درمانگر، کار درمانگر و هنردرمانگر در سیستمی فعالیت می کنند که فرد مبتلا به اتیسم بتواند چنان توانمند شود که بتواند خودش را اداره کند و در آینده سربار جامعه نباشد.
حدود شش ماه مراکز مختلف جهان را بررسی کردیم و دریافتیم موسسه رشد و تربیت پرینستون آمریکا قدیمی ترین موسسه ای است که در حوزه اتیسم فعالیت می کند و استاد مکتوبی دارد که روند رشد مبتلایان را نشان می دهد. ما از نمایندگی ترکیه بازدید و با پرفسور بیرکان که مربی رفتار درمانی بین المللی در موسسه رشد و تربیت پرینستون بود گفتگو کردیم.
دکتر شکوه علیزاده، مدیرعامل موسسه تاک می گوید:
سیستم فعالیت موسسه تاک، آموزش فردی سازی شده است و هر کسی مداخلات درمانی مخصوص به خودش را دارد. اتیسم یک بیماری نیست که بگوییم در قسمتی از بدن شکل می گیرد و مدتی فرد را درگیر می کند، بلکه اختلال یا تفاوتی است که از بدو تولد یا جایی در فرآیند خودش را بروز می دهد و به صورت مدام با فرد مبتلا باقی می ماند. اتیسم دارای طیف های گوناگون، ضعیف، متوسط و خفیف است. با توجه به این طیف هاست که مداخلات درمانی شروع می شود.
روند شروع درمان اتیسم یک فرآیند مشخص در کشور دارد که فرد به روانشناس یا روان پزشکی مراجعه می کند وبعد مشخص می شود که برای درمان چه مقدار مداخله نیاز است. پس از آن فرد دارای اتیسم در یک فرایند کاری در مراکزی مانند تاک آموزشمی بیند.
در این میان بچه ها یا افرادی هستند که نه مناسب سپردن به مراکز نگهداری هستند و نه می توانند به مدرسه بروند اما قابلیت آموزش دارند. این افراد به مراکزی مانند تاک که امکان آموزش دارند مراجعه می کنند و توسط متخصصان مرکز مورد ارزیابی قرار می گیرند.
مدیر عامل موسسه تاک می گوید:ایده آل ما این است که بچه ها از صبح شنبه تا عصر چهارشنبه در موسسه حضور داشته باشند اما با توجه به این که سه متخصص درگیر یک فرد هستند و زمان محدود است و هزینه ها زیاد، سعی می کنیم تعادلی بین هزینه و خدمت به وجود بیاوریم و خدمات بر اساس اینکه که فرد در کدام طیف قرار دارد به او ارائه شود. بعضی افراد سه روز در هفته صبح تا ظهر در مرکز حضور دارند و بعضی ها حداقل ۹۰ دقیقه در هفته خدمات می گیرند.
دیدگاهتان را بنویسید